• PINTAR CERDAS


  •   
  • FileName: kit_sains_7_9tahun.pdf [read-online]
    • Abstract: PINTAR CERDASBERBAKAT DAN KREATIFUJIAN PENILAIAN SAINST 7-9 TAHUN SOALAN-SOALAN SAINS TERKUMPUL (UMUR 7-9 TAHUN)1. The picture below most likely represents a _____.A. GasB. SolidC. Liquid

Download the ebook

PINTAR CERDAS
BERBAKAT DAN KREATIF
UJIAN PENILAIAN SAINS
T 7-9 TAHUN
SOALAN-SOALAN SAINS TERKUMPUL (UMUR 7-9 TAHUN)
1. The picture below most likely represents a _____.
A. Gas
B. Solid
C. Liquid
2. The picture below most likely represents a _____.
A. Solid
B. Gas
C. Liquid
3. The picture below most likely represents a _____.
A. Liquid
B. Solid
C. Gas
4. The picture below most likely represents a _____.
A. Solid
B. Gas
C. Liquid
5. Ice is a _____
A. solid
B. liquid
C. gas
6. Number 2. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. chrysalis
B. adult
C. larva or caterpillar
D. egg
7. This image shows _____.
A. metamorphosis
B. tadpoles
C. frog spawn
D. froglets
8. The stage of the frog life cycle that is a baby frog is called a _____.
A. froglet
B. tadpole
C. frog spawn
D. adult
9. Which of the following shows the life cycle of a frog in the correct order?
A. <
B.
C.
D.
10.Number 1. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. egg
B. nymph
C. larva
D. adult
11. All of the following can be found in outer space but which is the odd-
one-out?
A. Planet
B. Sun
C. Moon
D. GPS satellite
12.What is the name of the element with the chemical symbol Ar?
A. Argon
B. Americium
C. Arsenic
D. Aluminium
13.Which of the following is an observation?
A. The shinny metal will rust faster
B. Kim caused the accident
C. Brett weighs 60kg on our scales
D. The candle melted due to the heat
E. Bev's hair is red because of dye
14.Which of the following is not a form of energy?
A. Sound
B. Heat
C. Gravity
D. Light
15.The red colour of human blood comes from a molecule called
haemoglobin. Which of the following statements about haemoglobin is
correct?
A. None are correct
B. Haemoglobin is found in white blood cells
C. Haemoglobin carries oxygen around the body
D. Copper is a key element in haemoglobin
E. All are correct
16.Our body is made up of cells. Which of the following structures would
you not find in most human body cells?
A. chloroplasts
B. nucleus
C. cell membrane
D. cytoplasm
17.Mature (full-grown) insects contain three body parts; the head, thorax and
abdomen. They also have three pairs of jointed legs, and an exoskeleton.
Which of the following lists only insects?
A. tick, fly, bee, wasp
B. mosquito, fly, spider, beetle
C. tick, louse, spider, scorpion
D. praying mantis, butterfly, wasp, ant
18.Which of the following is a sustainable renewable energy sources?
A. geothermal
B. coal
C. nuclear
D. fossil fuels
19.This is a picture of the _____ stage of the life cycle of a butterfly.
A. egg
B. adult
C. chrysalis
D. pupa
20.Number 3. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. adult
B. egg
C. nymph
D. chrysalis
21.Number 5. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. adult
B. larva or caterpillar
C. egg
D. chrysalis
22.Number 2. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. larva
B. nymph
C. egg
D. adult
23.Which of the following shows the life cycle of a frog in the correct order?
A.
B.
C.
D.
24.Number 2. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. chrysalis
B. egg
C. larva or caterpillar
D. adult
25.The part of the lifecycle of a frog when hind legs start to grow, and the
body and tail become longer is called a _____.
A. adult
B. frog spawn
C. froglet
D. Tadpole
26.This is a picture of the _____ stage of the life cycle of a butterfly.
A. larva
B. chrysalis
C. pupa
D. egg
27.Number 3. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. larva or caterpillar
B. adult
C. egg
D. chrysalis
28.Number 1. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. chrysalis
B. egg
C. larva
D. caterpillar
29.Number 1. in the diagram shown here should be labeled _____.
A. adult
B. egg
C. nymph
D. larva
30.The series of changes some animals go through as they mature to become
adults is called _____.
A. homeostasis
B. metamorphosis
C. adaptation
D. adoption
31.This is a picture of the _____ stage of the life cycle of a butterfly.
A. larva
B. adult
C. chrysalis
D. caterpillar
32.Frog eggs in a jelly-like coating is _____.
A. tadpoles
B. nymph
C. frog spawn
D. froglet
33.This image shows _____.
A. froglets
B. frog spawn
C. metamorphosis
D. tadpoles
34.The stage of the frog life cycle that is a baby frog is called a _____.
A. froglet
B. adult
C. frog spawn
D. tadpole
35.This is a picture of the _____ stage of the life cycle of a butterfly.
A. moth
B. adult
C. caterpillar
D. chrysalis
36.This is a picture of the _____ stage of the life cycle of a frog.
A. chrysalis
B. froglet
C. egg spawn
D. tadpole
37.When a grasshopper egg is just hatched it is called a _____.
A. nymph
B. chrysalis
C. larva
D. froglet
38.This is a picture of the _____ stage of the life cycle of a frog.
A. adult
B. frogspawn
C. froglet
D. tadpole
39.The strongest part of the magnet is at the magnet's _____.
A. force
B. repel
C. poles
40.An object that has the pulling or pushing force of a magnet is said to be
_____.
A. magical
B. magnetic
C. attract
41._____ is a rock that is called a natural magnet.
A. charcoal
B. lodestone
C. quartzite
42.The magnets seen here will _____.
A. attract
B. repel
43._____ magnets can be magnetized, but lose power quickly.
A. temporary
B. permanent
44.The poles of a magnet are called the _____ pole and the south pole.
A. north
B. west
C. east
D. south
45.The _____ is the amount of push or pull a magnet has.
A. force
B. north
C. temporary
46._____ are magnets that can be turned on and off.
A. electromagnets
B. permanent magnets
47.Two like poles, like a South and a South, will always _____.
A. repel
B. attract
48.A _____ is an instrument that helps you tell direction.
A. electromagnet
B. poles
C. magnetic Compass
49.Magnets are attracted to objects made of _____.
A. paper
B. iron
C. plastic
50.The area around the magnet that has magnetic force is called the _____.
A. electromagnet
B. magnetic compass
C. magnetic Field
51.Magnets have _____ poles.
A. two
B. varying
C. three
52._____ are made by sending electricity through a piece of iron.
A. Electromagnets
B. Permanent magnets
53.Two unlike poles, like a North and a South will always _____.
A. Repel
B. Attract
54.A compass has a _____ which points North.
A. Magnet
B. Force
C. Lodestone
55.Magnets are said to _____ if they push away from each other.
A. Repel
B. Attract
56.A compass has a magnet which points _____.
A. West
B. East
C. South
D. North
57.The magnets seen here will _____.
A. Attract
B. Repel
58.A push or pull is called a _____.
A. Compass
B. Force
C. Cat Dog
59.The magnets seen here will _____.
A. Attract
B. Repel
60.When a magnet pulls toward another magnet, we say these magnets
_____.
A. Attract
B. Repel
61.The magnets seen here will _____.
A. Attract
B. Repel
62._____ magnets keep their magnetism.
A. Permanent
B. Electromagnets
63.Which of the following is a list of sustainable renewable energy sources
only?
A. solar, wind, wave
B. geothermal, nuclear, coal
C. nuclear, wood, solar
D. fossil fuels, biodiesel, wave
64.Which of the following best describes a material that is difficult to
compress, yet is quite easy to move through and can be poured?
What is the name of this major astronomical instrument?
A. A solid
B. A gas
C. A plastic
D. A liquid
65.Mature (full-grown) insects contain three body parts; the head, thorax and
abdomen. They also have three pairs of jointed legs, and an exoskeleton.
Which of the following lists only insects?
A. tick, fly, bee, wasp
B. praying mantis, butterfly, wasp, ant
C. mosquito, fly, spider, beetle
D. tick, louse, spider, scorpion
66.All of the following are found in outer space but which is the odd-one-
out?
A. natural satellites
B. GPS satellites
C. Sun
D. Moon
67. The red colour of human blood comes from a molecule called
haemoglobin. Which of the following statements about haemoglobin are
correct?
(i) Haemoglobin carries oxygen around the body
(ii) Iron is a key element in haemoglobin
(iii) Copper is a key element in haemoglobin
(iv) Haemoglobin is found in red blood cells
(v) Haemoglobin is found in white blood cells
A. None are correct
B. (i), and (ii) only
C. (i), (ii) and (iv) only
D. (i), (ii) and (v) only
68.Bromine is a substance with a melting point of -7°C and a boiling point of
59°C. Which of the following statements about bromine at a room
temperature of 20°C is correct?
A. bromine is a plasma
B. bromine is a gas
C. bromine is a liquid
D. bromine is a solid
69.Which of the following is a list of sustainable renewable energy sources
only?
A. solar, wind, wave
B. geothermal, nuclear, coal
C. fossil fuels, biodiesel, wave
D. oil, gas, coal
E. nuclear, wood, sola
70.Which of the following statements about energy is/are correct?
A. Energy gives you the ability to do things
B. Energy is the capacity to do work
C. Energy allows you to do work
D. None of the above
E. All of the above
JAWAPAN
1. C
2. A
3. B
4. B
5. A
6. C
7. C
8. A
9. A
10.A
11. D
12.A
13.C
14.C
15.C
16.A
17.D
18.A
19.B
20.A
21.A
22.B
23.C
24.C
25.D
26.A
27.D
28.B
29.B
30.B
31.C
32.C
33.B
34.A
35.C
36.D
37.A
38.C
39.C
40.B
41.B
42.A
43.A
44.A
45.A
46.A
47.A
48.C
49.B
50.C
51.A
52.A
53.B
54.A
55.A
56.D
57.B
58.B
59.A
60.B
61.B
62.A
63.A
64.D
65.B
66.C
67.C
68.C
69.A
70.E


Use: 0.0648